Basistechniek 4: garneren

Definitie

een gerecht verfraaien, versieren.
een garnering is altijd eetbaar.

Methode

Een echte methode bestaat er hier niet voor. Er zijn geen regels die voorschrijven hoe je best garneert. Het kan zijn dat je in een bedrijf werkt waar je je moet houden aan de voorgeschreven regels hoe je een bord presenteert.
Hoe je iets mooi kan maken kan zijn door bijv. puree te spuiten (methode zie: spuiten - vullen).
Zoek je inspiratie? Op YouTube vind je heel wat filmpjes hoe je een voedingsmiddel origineel op een bordje kan serveren. 
Een voorbeeldje: 


Aandachtspunten

  • De garnering van een gerecht moet assen bij het hoofdcomponent van het gerecht, m.b.t. kleur, geur, smaak, vorm, grootte;
  • plaats de kleuren diagonaal;
  • zorg er steeds voor dat de schotel zeer proper is, bijv. geen druppelrand
  • gebruik je eigen creatie;
  • er bestaan ook eetbare bloemen die als garnering gebruikt kunnen worden.


Hier alvast een staaltje van prachtwerkjes...






Geen opmerkingen:

Een reactie posten